راهبندهای میله ای با هدف کنترل عبور و مرور در ورودی و خروجی محل هایی با امنیت بالا، نظیر ارگان
رایج ترین کاربرد درب اتوماتیک مربوط به درب های پارکینگ می شود. به طور کلی درب های پارکینگ بر اساس ساختار به دو گروه لولایی و کشویی (ریلی) تقسیم می شوند. در میان درب های پارکینگ، نوع لولایی پرکاربردترین مدل می باشد. پکیج کامل یک سیستم اتوماسیون درب پارکینگ لولایی شامل دو عدد جک الکترومکانیک یا هیدرولیک (جک پارکینگ)، مدار فرمان، رسیور، ریموت کنترل، فتوسل (چشم ایمنی) و چراغ فلاشر می باشد.
از نظر مکانیزم محرک، جک های پارکینگ را به دو نوع الکترومکانیک و هیدرولیک می توان تقسیم نمود. در نوع الکترومکانیک هر جک شامل یک موتور الکتریکی و یک گیربکس می باشد که از طریق آن نیرو به ماردون منتقل شده و در نتیجه حرکت دورانی موتور به حرکت خطی تبدیل می شود. این حرکت خطی با اتصال مهره سر ماردون به درب باعث حرکت درب خواهد شد. از طرف دیگر در جک های هیدرولیک از نیروی فشار روغن برای به حرکت درآوردن درب استفاده می شود. جک های پارکینگی هیدرولیک شامل یه موتور الکتریکی و پمپ روغن می باشد که درون محفظه روغن قرار گرفته اند. روغن پمپاژ شده به سیلندر منتقل شده و باعث حرکت پیستون درون سیلندر به سمت جلو و عقب می شود. در نهایت انتهای آزاد پیستون به درب متصل شده و درب را حرکت می دهد.
جک پارکینگ هیدرولیک – مدل Half Tank – ساخت کمپانی SEA ایتالیا |
جک پارکینگ الکترومکانیک – مدل Surf- ساخت کمپانی SEA ایتالیا |
در مقایسه با جک های الکترومکانیک به صورت کلی جک های هیدرولیک قدرت بیشتری تولید می کنند بنابراین برای درب های سنگین مناسب تر می باشند. برخی مدل های جک های پارکینگی هیدرولیک برای نصب بر روی درب تا وزن 2000 کیلوگرم مناسب می باشند. همچنین جک های هیدرولیک به علت استهلاک کمتر در مقایسه با نوع الکترومکانیک برای ترددهای بالا مناسب تر می باشند. بنابراین در محل های پرتردد و پارکینگ های با ظرفیت بالا استفاده از جک هیدرولیک برای درب پارکینگ توصیه می شود. در مقابل قیمت جک های پارکینگی هیدرولیک بالاتر می باشد.
ویژگی های اثرگذار در انتخاب مدل مناسب جک پارکینگ عبارتند از: عرض هر لنگه از درب، وزن هر لنگه و میزان تردد از درب. این موارد اطلاعات اصلی می باشند که براساس آنها می توان گفت جک پارکینگ باید از نوع هیدرولیک و یا الکترومکانیک مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر موارد فوق میزان وزش باد در محل نصب و بادگیر بودن یا نبودن درب نیز دیگر پارامترهای تعیین کننده می باشند. به عنوان مثال درصورتی که درب از ورق یک تکه ساخته شده باشد و وزش باد در محل زیاد باشد حتی در صورتی که درب سبک باشد نیز باید از جک های قوی استفاده نمود. زیرا به علت فشار ناشی از باد، برای حرکت درب به نیروی مضاعف نیاز می باشد.
در هنگام نصب، موقعیت انتهای جک پارکینگی بر روی دیوار و محل نصب سرجک بر روی درب اهیمت زیادی در سرعت حرکت درب، قدرت جک ها و زاویه بازشدن درب دارد. موقعیت محل نصب انتهای جک و فاصله آن تا لولا برای هر جک پارکینگ منحصربفر بوده و در راهنمای نصب آن مشخص شده است. رعایت نکردن این فاصله بر روی عملکرد جک پارکینگ تاثیر منفی داشته و پس از مدتی موجب بروز اشکال در عملکرد خواهد شد.
همچنین افقی بودن جک به ویژه در جک های پارکینگی هیدرولیک اهمیت ویژه ای دارد. نصب غیر افقی جک های هیدرولیک باعث نشت روغن و از کار افتادن جک خواهد شد.
انجام بازدید دوره ای در بازه های زمانی دو تا سه ماهه برای جک های پارکینگی مناسب می باشد. در این بازدیدها مواردی از قبیل سرعت حرکت جک و میزان صدای تولید شده هنگام حرکت بررسی می شود تا از عملکرد طبیعی جک های پارکینگی اطمینان حاصل شود. همچنین در جک های پارکینگی هیدرولیک باید با بررسی دقیق مطمئن شد که نشت روغن وجود نداشته باشد. بغیر از این موارد وضعیت لولای درب و روان بودن درب در هنگام حرکت بررسی می گردد و درصورتی که مشکلی در حرکت درب وجود داشته باشد آن را برطرف می نمایند. همچنین عملکرد قسمت های الکتریکی شامل فتوسل (چشم ایمنی) و فلاشر نیز بررسی میگردد. درصورتی که نیاز باشد قطعه ای تعمیر یا تعویض شود این کار الزاما باید توسط تکنسین های ماهر و متخصص انجام شود در غیر این صورت ممکن است نه تنها مشکل برطرف نشود بلکه قسمت دیگری نیز آسیب دیده و عملکرد جک پارکینگ مختل گردد.
تهران- آزادگان-جنب پل صنیع خانی-مجتمع تجاری آهن مکان- فاز 2 غربی-
پلاک 413
تلفن تماس شرکت: 55445613 | 55445614
تلفن واحد خدمات: 55534956
info@pooyadoors.ir
پرتال اخبار |