سیستم های اتوماسیون کنترل تردد خودرو مخصوص درب پارکینگ ها می باشد و براساس نوع درب پارکینگ به دو گروه "لولایی" و "کشویی (ریلی)" تقسیم می شوند.
درب اتوماتیک لولایی |
اپراتور درب اتوماتیک کشویی |
در خصوص درب های پارکینگ لولایی سیستم های محرک الکتریکی که استفاده می شوند به طور کلی شامل دو عدد موتور الکترومکانیک یا هیدرلیک می باشند که تحت عنوان جک پارکینگ شناخته می شوند. جک های پارکینگ بر روی درب نصب شده و وظیفه به حرکت درآوردن درب را به عهده دارند. همچنین به منظور کنترل عملکرد جک های پارکینگ یک مدار فرمان به همراه تجهیزات ایمنی نظیر فتوسل (چشم ایمنی) و فلاشر مورد استفاده قرار می گیرد. عموما به منظور صدور فرمان حرکت به جک های پارکینگی از ریموت کنترل و ماژول رسیور که بر روی مدار فرمان قرار میگیرد استفاده می شود.
در مورد درب های پارکینگ کشویی (ریلی)، درب بر روی یک ریل قرار گرفته و حرکت کشویی موازی با دیوار دارد. به منظور کنترل عملکرد این نوع درب ها یک موتور الکتریکی بر روی زمین در کنار درب قرار میگیرد و نیروی محرک موتور توسط یک سیستم چرخدنده و دندانه شانه ای به درب منتقل شده و درب را به حرکت در می آورد. کیت کامل درب اتوماتیک ریلی شامل موتور الکتریکی، مدار فرمان، تجهیزات ایمنی (فتوسل – چشم ایمنی)، چراغ فلاشر و ریموت و رسیور می باشد.
سیستم های کنترل تردد نفر که عموما بر روی درب های کشویی شیشه ای نصب می شوند با نام درب اتوماتیک شیشه ای شناخته می شوند. اپراتور این نوع درب ها دارای یک موتور الکتریکی بوده که نیروی آن از طریق تسمه به درب ها منتقل شده و آنها را به حرکت در می آورد. فرمان حرکت در این درب ها از طریق ریموت، رادارهای حساس به حرکت و یا سیستم های کنترل تردد (کارت خوان و ثبت اثرانگشت و ...) صادر می شود. درب های اتوماتیک شیشه ای از نظر ظاهر به دو گروه تخت و منحنی (curve) تقسیم می شوند. همچنین این درب ها را از نظر مکانیزم عملکرد به گروه درب های کشویی، لولایی و دوار می توان تقسیم نمود که در شکل زیر نشان داده شده است.
درب شیشه ای کشویی |
درب شیشه ای لولایی |
درب شیشه ای دوار |
از جمله مزایای استفاده از درب های اتوماتیک نفررو در ورودی ساختمان ها کنترل تردد افراد و جلوگیری از ورود اشخاص غیرمجاز می باشد همچنین جلوگیری از تبادل حرارت بین محیط داخل ساختمان و محیط پیرامون از دیگر مزایای استفاده از این سیستم در ورودیهای ساختمان است.
درب های کنترل تردد خودرو نیز امکان کنترل عبور و مرور وسایل نقلیه را فراهم کرده و باعث افزایش آسایش افراد در هنگام ورود و خروج می شود، زیرا با اتوماتیک کردن درب پارکینگ دیگر نیازی به پیاده شدن از خودرو برای باز و بسته کردن درب نمی باشد.
از طرف دیگر، قیمت سیستم های اتوماسیون درب به عنوان یک عامل منفی به شمار می رود که البته با درنظر گرفتن مزایای استفاه از این سیستم ها در دراز مدت، صرف این هزینه کامل توجیه پذیر و منطقی می باشد.
هر یک از انواع درب های اتوماتیک دارای ویژگی های منحصر به فرد و طریقه نصب و راه اندازی مخصوص به خود می باشند. بنابراین نصب و راه اندازی این تجهیزات یه مقوله کاملا تخصصی می باشد که باید توسط تکنسین های ماهر و با تجربه انجام پذیرد. آشنایی با فنونی نظیر جوش کاری، برق کشی و الکترونیک برای انجام این کار ضروری می باشد. در صورتی که نصب یک دستگاه به درستی انجام نشود، عملکرد درب اتوماتیک به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و در مدت کوتاهی موجب خرابی و از کار افتادن موتور یا سایر تجهیزات الکتریکی می شود. مطالعه راهنمای نصب هر دستگاه قبل از نصب، از جمله ضروریات شروع به کار می باشد که نباید فراموش شود. در راهنمای نصب هر دستگاه تمامی نکات لازم درخصوص نصب مکانیکی، سیم کشی و راه اندازی دستگاه بیان شده است.
تهران- آزادگان-جنب پل صنیع خانی-مجتمع تجاری آهن مکان- فاز 2 غربی-
پلاک 413
تلفن تماس شرکت: 55445613 | 55445614
تلفن واحد خدمات: 55534956
info@pooyadoors.ir
پرتال اخبار |