راهبندهای میله ای با هدف کنترل عبور و مرور در ورودی و خروجی محل هایی با امنیت بالا، نظیر ارگان های نظامی، پارکینگ های طبقاتی، مجتمع های تجاری، مسکونی و تفریحی و سایر بخش ها مورد استفاده قرار میگیرند. هدف از استفاده از این نوع راهبند ها محدود کردن تردد وسایل نقلیه به یک ناحیه مشخص می باشد. راهبندهای میله ای از نظر سیستم محرک به دو دسته الکترومکانیک و الکتروهیدرولیک تقسیم می شوند. انتخاب راهبند مناسب بستگی به عرض گذرگاه و میزان تردد وسایل نقلیه دارد.
راهبند میله ای |
راهبند میله ای |
راهبند میله ای |
راهبند میله ای |
راهبند میله ای |
راهبند میله ای |
به منظور کنترل تردد وسایل نقلیه در ورودی پارکینگ ها و منطقه های کنترل شده از راهبند استفاده می شود. راهبندها به صورت کلی به سه گروه تقسیم می شوند:
- راهبند میله ای
- راهبند ستونی (بولارد)
- راهبند کف خواب (road blocker)
- نگهدارنده جای پارک
راهبند میله ای:
رایج ترین نوع راهبند می باشد که در بسیاری از نقاط شهر نظیر پارکینگ ها و ادارات و سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این راهبندها را براساس مکانیزم محرک به دو دسته الکترومکانیک و هیدرولیک تقسیم می کنند. راهبندهای الکترومکانیک متشکل از یک موتور الکتریکی و گیربکس برای انتقال قدرت به میله راهبند می باشند. در صورتی که در راهبندهای هیدرولیک یک پمپ هیدرولیک به همراه سیلندر و پیستون برای به حرکت درآوردن میله راهبند استفاده شده است. تفاوت این دو نوع راهبند در میزان تردد آنها می باشد بدین صورت که راهبند هیدرولیک برای نقاط پرتردد و نوع الکترومکانیک برای تردد های کمتر استفاده می شود. البته قیمت این دو نوع راهبند نیز تفاوت داشته و به صورت کلی راهبندهای هیدرولیک گران تر از نوع الکترومکانیک می باشند.
از نظر ولتاژ تغذیه موتور نیز راهبندها به دو دسته 220 ولت متناوب و 24 ولت مستقیم تقسیم می شوند. در نوع 24 ولت به علت کمتر بودن حرارت ایجاد شده در موتور می توان از راهبند برای ترددهای بالاتر در مقایسه با راهبندهای 220 ولت استفاده نمود.
برای انتخاب درست راهبند دو پارامتر میزان تردد و عرض گذرگاه اهمیت دارد. سیستم محرک راهبند و میزان قدرت محرک بر اساس طول میله متفاوت می باشد. هرچه طول میله بلندتر باشد تجهیزات سیستم محرک قدرتمندتر بوده و درنتیجه قیمت راهبند بالاتر می باشد. از طرف دیگر اگر نوع راهبند متناسب با میزان تردد موردنظر نباشد بعد از گذشت مدتی کوتاه عملکرد راهبند به علت کارکرد بیش از اندازه تحت تاثیر قرار گرفته و سیستم محرک از کارافتاده و غیرقابل استفاده می شود.
راهبند میله ای الکترومکانیک – مدل VERG – ساخت SEA ایتالیا |
راهبند میله ای هیدرولیک – مدل SPRINT – ساخت SEA ایتالیا |
راهبندهای ستونی (بولارد):
این نوع راهبندها متشکل از یک استوانه به ارتفاعی درحدود 60 تا 80 سانتی متر می باشد که به صورت عمودی حرکت کرده و از سطح زمین بالا می آید. فنداسیون این راهبند به صورت کامل درون زمین قرار گرفته و در هنگام پایین بودن ستون راهبند هیچ گونه محدودیتی برای تردد ایجاد نمی کند. موتور محرک در راهبندهای ستونی (بولارد) عموما از نوع هیدرولیک می باشد ولی در برخی مدل ها از موتور و گیربکس الکترومکانیک استفاده شده است. ویژگی اصلی راهبندهای ستونی مقاومت بالا در برابر ضربه می باشد به همین علت معمولا این راهبند در محل هایی با سطح امنیت بالا مانند مراکز نظامی، سفارتخانه ها و ارگان های دولتی مورد استفاده قرار می گیرند. مقاومت در برابر ضربه در برخی راهبندهای ستونی به اندازه ای است که توانایی متوقف کردن یک کامیون به وزن تقریبا 6.5 تُن با سرعت 60 کیلومتر بر ساعت را دارند به این نوع خاص از راهبندهای ستونی، بولارد ضدتروریست گفته می شود. در مدل های معمولی راهبند ستونی قادر به متوقف کردن خودرو به وزن 1.2 تُن می باشد. زمان بالا آمدن ستون در حالت عادی حدود 6 ثانیه می باشد ولی در مدل آنتی تروریست ویژگی خاصی در نظر گرفته شده تا در مواقع ضروری استوانه بولارد در کمتر از یک ثانیه به سمت بالا حرکت کند. برای این منظور یک پمپ هوای جانبی فشار مضاعف برای حرکت را تامین می کند.
میزان مقاومت راهبند ستونی در مقابل ضربه تابعی از پارامترهای جنس بدنه سیلندر، ضخامت بدنه و کیفیت فنداسیون بولارد می باشد. درصورتی که بولارد در فنداسیون صحیح و استانداردی قرار نگیرد مقاومت لازم را نخواهد داشت و نیروی قابل تحمل توسط راهبند ستونی کاهش می یابد.
راهبند ستونی (بولارد) – ساخت کمپانی SEA ایتالیا
راهبند کف خواب (road blocker):
این نوع راهبند شامل یک پلیت فلزی و ضخیم می باشد که در سطح زمین کار گذاشته می شود. در زیر این پلیت یک سیستم محرک الکتریکی قرار دارد در مواقع لزوم این پلیت به سمت بالا حرکت داده می شود و راه بسته می شود. ارتفاع این صفحه فلزی حدود 50 تا 60 سانتی متر از سطح زمین می باشد. به نسبت سایر تجهیزات کنترل تردد از امنیت بالاتری برخوردار بوده زیرا در هنگام فعال بودن مسیر به صورت کامل بسته شده و هیچ وسیله نقلیه ای امکان عبور نخواهد داشت. همچنین قابلیت تحمل ضربه بالا از جمله ویژگی های این نوع راهبند است، از همین رو در مکان های حفاظت شده و نظامی مورد استفاده قرار می گیرد.
نگهدارنده جای پارک:
نوع ویژه ای از راهبند می باشد که نقش بازدارندگی داشته و مانع از پارک کردن خودروهای غیرمجاز در محل پارک مورد نظر می شود. این نوع راهبند شامل یک تابلو توقف ممنون می باشد که به کمک یک مکانیزم اهرمی و یک موتور الکتریکی به سمت بالا و پایین حرکت می کند.
تهران- آزادگان-جنب پل صنیع خانی-مجتمع تجاری آهن مکان- فاز 2 غربی-
پلاک 413
تلفن تماس شرکت: 55445613 | 55445614
تلفن واحد خدمات: 55534956
info@pooyadoors.ir
پرتال اخبار |